Loading...
  • mail: olympic@net.hr, mob: +385 (0) 98/544-867

GIMNASTIKA (ritmičko-sportska gimnastika): od 3 godine

Ritmička gimnastika potječe od sportske gimnastike, jednog od najstarijih oblika tjelesnog vježbanja. Ritmička gimnastika nadahnuta je težnjom da se pokreti i ritam izraze stvaralačkim mogućnostima vježbača.

Ritmičko-sportsku gimnastiku karakterizira jedinstvo pokreta cijelog tijela nadopunjeno radom s rekvizitima i spravama u skladnom odnosu s glazbom.

Gimnastika je upravo zbog svog sadržaja idealan sport za djecu predškolske i rane školske dobi. Naš program namijenjen je u jednakoj mjeri djevojčicama i dječacima.

CILJEVI I ZADACI:

U prvoj fazi učenja ritmičke gimnastike potrebno je savladati osnovne elemente i gibanja tijela bez sprave/rekvizita, a to su: stav, hodanje, trčanje, poskoci, skokovi, zamasi i ravnoteža (Wolf- Cvitak, 2000, 2004).

ELEMENTI: stav, hodanje, trčanje, ples, zamasi, kruženja, valovita gibanja, osmice, poskoci, skokovi, okret, ravnoteža, akrobatski elementi, trampolin.

POTREBNA OPREMA: tajice ili trenirka, majica kratkih rukava, duga kosa – gumica za kosu, polovinke ili papuče u početku.